FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ansambl Lado na gostovanju u Omanu na "Muscat festivalu"

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Ansambl narodnih plesova i pjesamaHrvatske "Lado" sudjelovat će od 9. do 18. veljače na "Muscatfestivalu" u Omanu, a 19. veljače na priredbi "Croatian Evening inMuscat" (Hrvatska večer u Muscatu), izvijestili su danas iz ansamblaLado.
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado" sudjelovat će od 9. do 18. veljače na "Muscat festivalu" u Omanu, a 19. veljače na priredbi "Croatian Evening in Muscat" (Hrvatska večer u Muscatu), izvijestili su danas iz ansambla Lado.

Ondje će reprezentativnim plesno-vokalnim izvedbama predstaviti bogatstvo hrvatske plesne i glazbene baštine.

Hrvatski ansambl narodnih plesova i pjesama Lado po prvi će put gostovati na tim prostorima, a to će biti i prvi put da netko od hrvatskih umjetnika sudjeluje na festivalu u glavnom gradu Sultanata Omana, Muscatu.

"Muscat festival" jedan je od najvećih u toj azijskoj regiji, a ove se godine očekuje više od dva milijuna posjetitelja.

Gostovanje ansambla Lado na Muscat festivalu, te održavanje Hrvatske večeri u Muscatu izvrsna je prilika za promidžbu Hrvatske i njezinih kulturnih, turističkih i gospodarskih potencijala na tom području, ističu organizatori gostovanja.

Naime, u prvom dijelu Hrvatske večeri u Muscatu, 19. veljače u "Al Bustan Palace Hotelu", koji je 2003. godine proglašen najboljim azijskim hotelom, Lado će održati plesno-vokalni koncert, nakon čega slijedi domjenak s hrvatskom gastronomskom ponudom.

Organizatori najavljuju da će se na toj svečanoj priredbi okupiti društvena, gospodarska i diplomatska elita Sultanata Omana, a među njima bi trebali biti i gradonačelnik Muscata, hrvatski veleposlanik u Kairu Ivica Tomić, te predstavnici Hrvatske gospodarske komore i udruge "Hrvatski izvoznici".

Gostovanje ansambla Lado i Hrvatsku večer u Muscatu organizira predstavnik udruge "Hrvatski izvoznici" prof. Branko Galić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙