FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Serija "Duga mračna noć" od 6. veljače

ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Televizijska serija "Duga mračnanoć" počinje se prikazivati na Hrvatskoj televiziji (HTV) 6. veljače,u trinaest nastavaka, nedjeljom na Prvom programu u terminu Dramskogaprograma, rečeno je danas na predstavljanju serije na HTV-u.
ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Televizijska serija "Duga mračna noć" počinje se prikazivati na Hrvatskoj televiziji (HTV) 6. veljače, u trinaest nastavaka, nedjeljom na Prvom programu u terminu Dramskoga programa, rečeno je danas na predstavljanju serije na HTV-u.

Redatelj i scenarist serije Antun Vrdoljak istaknuo je da su u seriji svi događaji stvarni.

Uradak je ponajprije sniman kao televizijska serija i bilo je teško od tog materijala napraviti film, pa su i glumci bili prikraćeni, izajavio je Vrdoljak, usporedivši to s pokušajem da se osam litara vode nalije u dvolitarku.

Vrdoljakovu filmu "Duga mračna noć" dodijeljena je na prošlogodišnjem Pulskom festivalu Velika Zlatna arena za najbolji film.

Ravnatelj HRT-a Mirko Galić rekao je da je oduvijek vjerovao u Vrdoljakov potencijal, njegov tekst, režiju, izbor suradnika i kvalitetan proizvod.

"Nadamo se da će serija vratiti staru slavu Dramskome programu HTV-a", rekla je direktorica HTV-ova programa Tanja Šimić.

Na predstavljanju serije prikazani su isječci kojih nema u filmu. Uručene su i Arene glumcima koji nisu bili na dodjeli u Puli.

Radnja "Duge mračne noći" zbiva se od 1940. do 1952., prije, u tijeku i nakon Drugoga svjetskog rata u Slavoniji.

U seriji, kao i u filmu, glumi više od stotinu glumaca, a glavne uloge povjerene su Goranu Višnjiću, Mustafi Nadareviću, Katarini Bistrović-Darvaš, Goranu Navojcu, Tariku Filipoviću, Borisu Dvorniku, Žarku Potočnjaku i Goranu Grgiću.

Film i seriju proizveli su Mediteran film i Hrvatska televizija te koproducent Jadran film. Snimanje filma i serije stajalo je 21 milijun kuna.

(Hina) xmvr ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙