FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet ponuda za pokrovitelja municipalnih obveznica Rijeke

RIJEKA,4. veljače 2005.(Hina) - Pet hrvatskih banaka dostavilo jeponude za pokroviteljstvom izdavanja municipalnih obveznica gradaRijeke, u vrijednosti ukupno 40 milijuna eura, utvrdilo je danasPovjerenstvo za ocjenu ponuda.
RIJEKA,4. veljače 2005.(Hina) - Pet hrvatskih banaka dostavilo je ponude za pokroviteljstvom izdavanja municipalnih obveznica grada Rijeke, u vrijednosti ukupno 40 milijuna eura, utvrdilo je danas Povjerenstvo za ocjenu ponuda.

Grad Rijeka planira izdavanje municipalnih obveznica na rok od 10 godina, u 3 tranše, od kojih bi prva tranša za 2005. iznosila 10 milijuna eura.

Svoje je ponude dostavilo pet poslovnih banaka: Erste & Steiermarkische bank, Hypo-Alpe-Adria bank, Privredna banka, Raiffeisenbank Austria i Zagrebačka banka. Poziv za dostavu ponuda riječka je gradska uprava dostavila i HVB Splitskoj banci, koja je odustala od sudjelovanja.

Emisijom gradskih obveznica gradska uprava financirat će kapitalne razvojne projekte - izgradnju zatvorenog plivališta, sportske dvorane, prometnica, nove zgrade Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i druge komunalne projekte.

Predsjednik Povjerenstva, gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je da je iz ponuda razvidno da će emisija municipalnih obveznica Grada Rijeke imati mnogo povoljnije uvjete od do sada izdanih takvih obveznica u Hrvatskoj te da su sve banke visoko ocijenile bonitet Grada Rijeke.

Konačna odluka Povjerenstva o izboru banke pokrovitelja izdanja gradskih municipalnih obveznica očekuje se do kraja sljedećeg tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙