FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal: Papa može voditi Crkvu iz bolničke postelje

RIM, 4. veljače 2005. (Hina/AFP) - Papa Ivan Pavao II., koji je odutorka u rimskoj bolnici zbog bolesti dišnih putova, može Crkvomupravljati i iz bolničke postelje pa čak i ako ne govori već svojuvolju izražava gestama i pismom, ocijenio je u petak kardinal MarioFrancesco Pompedda.
RIM, 4. veljače 2005. (Hina/AFP) - Papa Ivan Pavao II., koji je od utorka u rimskoj bolnici zbog bolesti dišnih putova, može Crkvom upravljati i iz bolničke postelje pa čak i ako ne govori već svoju volju izražava gestama i pismom, ocijenio je u petak kardinal Mario Francesco Pompedda.

Msgr. Pompedda, bivši ministar pravosuđa u Vatikanu i veliki stručnjak za kanonsko pravo, ustvrdio je to u intervjuu za dnevni list Il Giornale.

Ivan Pavao II. "mogao bi nastaviti biti papa, to jest obavljati svoju univerzalnu jurisdikciju nad Crkvom, izražavajući svoju volju pismom ili gestama", rekao je kardinal.

Po mišljenju Msgr. Pompedde neke papine ovlasti jednostavno se ne mogu delegirati, poglavito se to odnosi na imenovanje biskupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙