FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa poziva na pomoć oboljelima od aidsa

RIM, 21. siječnja 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. pozvao je napružanje pomoći oboljelima od aidsa, primivši u petak u Vatikanusudionike plenarne skupštine Papinskog vijeća za pastoral zdravlja upovodu 20. godišnjice utemeljenja toga Vijeća.
RIM, 21. siječnja 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. pozvao je na pružanje pomoći oboljelima od aidsa, primivši u petak u Vatikanu sudionike plenarne skupštine Papinskog vijeća za pastoral zdravlja u povodu 20. godišnjice utemeljenja toga Vijeća.

Papa je govorio o oboljelima od aidsa, ali nije ulazio u temu upotrebe ili ne prezervativa radi sprječavanje širenja zaraze.

"Posebna pažnja mora se proširiti na one dijelove svijeta gdje bolesnici imaju najveću potrebu za njegom jer im, bez obzira na napredak medicine, nedostaju lijekovi i adekvatna pomoć", rekao je Papa pozivajući Crkvu da posveti posebnu pažnju oboljelima od aidsa.

"Za njih je osnovana fundacija Dobri Samaritanac (Il Buon Samaritano) s ciljem pomaganja pučanstvu kojemu je pomoć najpotrebnija", rekao je Ivan Pavao II.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙