FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova predsjednica Uprave VIPneta Marie-Helene Magenschab

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Nova predsjednica Upravetelekomunikacijske tvrtke VIPnet je Austrijanka Marie-HeleneMagenschab, koja će tu funkciju od dosadašnjeg predsjednika UpraveJozefa Vinatzera preuzeti s 1. ožujkom ove godine, izvijestili su izVIPneta.
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Nova predsjednica Uprave telekomunikacijske tvrtke VIPnet je Austrijanka Marie-Helene Magenschab, koja će tu funkciju od dosadašnjeg predsjednika Uprave Jozefa Vinatzera preuzeti s 1. ožujkom ove godine, izvijestili su iz VIPneta.

Marie-Helene Magenschab (rođ. 1970.) već je radila u VIPnetu kao direktorica marektinga i prodaje (od listopada 1999. do siječnja 2003.).

Osam je godina provela i u 'mobilkom austria grupi', u čijem je sastavu VIPnet, na različitim funkcijama, a između ostalog vodila je i projekt sklapanja partnerstva Vodafonea i 'mobilkom austria grupe'.

Dosadašnji predsjednik Uprave VIPneta Vinatzer na toj je funkciji bio od srpnja 2002., a iz VIPneta odlazi u Bugarsku, gdje će početkom ožujka preuzeti funkciju voditelja izvršnog tima 'mobilkom austria grupe' pri bugarskom mobilnom operateru "Mobiltelu".

Naime, Telekom Austria, u čijem je sastavu 'mobilkom austria', stekao je, kako navode iz VIPneta, ekskluzivno pravo kupnje i stjecanja 100 postotnog vlasništva toga najvećeg bugarskog mobilnog operatera do kraja ove godine.

Procijenjeni ulog u kupnju "Mobiltela" je 1,6 milijardi eura, što je, kako navode iz VIPneta, do sada najveća pojedinačna austrijska investicija u inozemstvu.

"Mobiltel" je prošle godine imao 2,75 milijuna korisnika, što je oko dvije trećine bugarskog tržišta.

U prvih devet mjeseci prošle godine VIPnet je ostvario 286,2 milijuna eura prihoda ili 11,8 posto više nego u istom razdoblju u godini prije. Dobit prije oporezivanja iznosila je 125 milijuna eura ili 9,7 posto više, a broj korisnika povećan je 7,3 posto, na 1,26 milijuna.

Krajem prošle godine VIPnet je potpisao koncesijski ugovor na 20 godina za koncesiju treće generacije mobilne telefonije-3G odnosno UMTS, za što je u državni proračun za prvu godinu rada uplatio 132 milijuna kuna te još 20 milijuna kuna za uporabu radijskih frekvencija. Svoju prvu 3G uslugu temeljenu na UMTS tehnologiji ("City Broadband") VIPnet je predstavio sredinom siječnja ove godine.

VIPnet je na hrvatskom telekom tržištu komercijalno prisutan od srpnja 1999., a nova predsjednica Uprave Magenschab je četvrta po redu na toj funkciji.

Od početka ove godine VIPnet je u stopostotnom vlasništvu 'mobilkom austria', koji je zadnjih 1 posto dionica otkupio od Večernjeg lista.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙