FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trichet poziva na temeljitu istragu u Citigroupu

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Europske središnje banke(ECB) Jean-Claude Trichet pozvao je na temeljitu i dubinsku istraguCitigroupove kontroverzne trgovine obveznicama eurozone uprošlogodišnjem kolovozu, objavio je financijski dnevnik FinancialTimes.
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Europske središnje banke (ECB) Jean-Claude Trichet pozvao je na temeljitu i dubinsku istragu Citigroupove kontroverzne trgovine obveznicama eurozone u prošlogodišnjem kolovozu, objavio je financijski dnevnik Financial Times.

Trichetove izjave o tom slučaju prve su od nekog vodećeg europskog zakonodavca i velika sramota za Citigroup, koji je na velikim mukama kako bi popravio narušene odnose s vladama zemalja eurozone.

Predsjednik ECB-a kazao je da vrlo snažno vjeruje da je poštenje ključno za financijska tržišta. "Imamo golem interes da tržišta funkcioniraju pošteno i korektno", kazao je Trichet.

Citigroupova prodaja obveznica eurozone brzinom svjetlosti u vrijednosti oko 12 milijardi eura 2. kolovoza unijela je kaos u trgovanje paneuropskog elektronskog sustava MTS. Banka je kasnije po nižoj cijeni ponovno kupila obveznica u vrijednosti nekih četiri milijarde eura, ostvarivši zaradu koja se procjenjuje na 17 milijuna eura.

Citigroup se ispričao zbog "neprimjerenog, nerealnog i djetinjastog" ponašanja nekih od trgovaca koju su u tome sudjelovali, no kazao je da taj posao "nije prekršio nijedno primjenjivo pravilo ili regulaciju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙