FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraga o padu britanskog Herculesa u Iraku

LONDON, 1. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Britanski su istražitelji uutorak sakupili olupine vojnog zrakoplova C-130 Hercules koji sesrušio sjeverno od Bagdada, dok je službeni London objavio imena desetvojnika koji su poginuli u tom napadu.
LONDON, 1. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Britanski su istražitelji u utorak sakupili olupine vojnog zrakoplova C-130 Hercules koji se srušio sjeverno od Bagdada, dok je službeni London objavio imena deset vojnika koji su poginuli u tom napadu.

To je najveći broj britanskih vojnika ubijenih u Iraku otkako su počeli sukobi u toj zemlji.

Dužnosnici iz Londona priključili su se vojnim istražiteljima na terenu kako bi otkrili što je bio uzrok pada u nedjelju, kada su održani irački izbori.

"Imamo ljude na terenu koji pretražuju olupine letjelice i pokušavaju otkriti uzrok", kazao je zapovjednik Kraljevskih zračnih snaga Jock Stirrup.

Vlada je objavila da će istraga koja bi trebala otkriti što je uzrokovalo pad Herculesa trajati neko vrijeme, posebno zato što se ostaci zrakoplova nalaze na neprijateljskom teritoriju.

Videosnimka emitirana u ponedjeljak prikazala je pobunjenike kako su raketom srušili transportni zrakoplov Hercules C-130.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙