FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eurotunnel zabilježio pad prihoda

PARIZ, 25. siječnja 2005. (Hina/Dpa) - Eurotunnel, operator željeznicomu tunelu ispod površine mora koji povezuje Veliku Britaniju iFrancusku, zabilježio je lani pad prodaje od četiri posto na 789milijuna eura.
PARIZ, 25. siječnja 2005. (Hina/Dpa) - Eurotunnel, operator željeznicom u tunelu ispod površine mora koji povezuje Veliku Britaniju i Francusku, zabilježio je lani pad prodaje od četiri posto na 789 milijuna eura.

Posljedica je to pada prihoda od prijevoza vozila, autobusa i kamiona za šest posto, na 418 milijuna eura. No, broj putnika prevezen kroz tunel vlakom Eurostar dosegnuo je 7,2 milijuna, 15 posto više nego preklani. Količina prevezenog tereta dosegnula je 1,89 milijuna tona, 8 posto više.

"Teškoće na tržištu preko morskog kanala imali svi operateri, pa tako i Eurotunnel, rekao je izvršni direktor kompanije Jean-Louis Raymond. "Poboljšanja prošlogodišnjeg prometa Eurostara bila su ohrabrujuća, no pritisak konkurencije i dalje je snažan, kao i utjecaj diskontnih zrakoplovnih kompanija na tržište.Zato je od početka godine uvedena nova komercijalna strategija u prijevozu kamiona. Nova strategija prijevoza putnika bit će pokrenuta do ljeta", rekao je Raymond.

Inače, Eurotunnel je u pregovorima s kreditorima o reprogramiranju dugova u visini 9,5 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙