FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snijeg usporio promet

ZAGREB, 3. veljače 2005. (Hina) - Na većini prometnica u zemlji prometje slab do srednje intenzivan i teče bez poteškoća osim na dijelovimana kojima pada snijeg, gdje se prometuje usporeno, izvijestio jejutros Hrvatski autoklub (HAK).
ZAGREB, 3. veljače 2005. (Hina) - Na većini prometnica u zemlji promet je slab do srednje intenzivan i teče bez poteškoća osim na dijelovima na kojima pada snijeg, gdje se prometuje usporeno, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

U Gorskom kotaru, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj pada snijeg koji se mjestimice zadržava na kolniku, zimska oprema je obvezna te HAK savjetuje krajnje opreznu vožnju. Svi glavni cestovni pravci u zemlji su prohodni za sve kategorije vozila. U većem dijelu unutrašnjosti kolnici su mokri, te je moguć nailazak na poledicu ili ugažen snijeg, posebice u gorju te na području Slavonije. Na području Delnica i Vrbovskog sumaglica mjestimice smanjuje vidljivost.

Odroni zemlje i kamenja mogući su kroz usjeke Jadranske i Ličke magistrale, na gorskim cestama, te duž Istarskog ipsilona.

Do 4. veljače predviđeno je razminiranje na D8, D56 i oko priključka na autocestu u Islamu Latinskom. Od 7 do 17 sati bit će zatvoren čvor Zadar 1, na autocesti A1 Split-Zagreb, pa će se promet preusmjeravati na čvor Zadar 2. Promet na relaciji Gračac-Zadar ide pravcem Gračac-Zaton Obrovački-Obrovac-Karin-Pridraga-Zemunik-Zadar. Promet iz smjera Rijeke prema Benkovcu, preusmjerava se na dionicu čvor Maslenica-čvor Posedarje-Novigrad-Pridraga-Benkovac. Promet na relaciji Rijeka-Zadar, moguć je i relacijom: Rijeka-čvor Maslenica-čvor Posedarje-Ražanac-Zadar. Za potrebe lokalnog stanovništva vozila će se propuštati svakog punog sata po 15 minuta.

Dozvoljen je promet svim kategorijama vozila, uz obaveznu zimsku opremu, na državnoj cesti: D42 Saborsko-Poljanak-Selište. Dok županijskom cestom Bjelopolje-Frkašić-Donji Lapac prometuju samo osobna vozila.

Svim graničnim prijelazima prometuje se bez duljih čekanja.

Svi trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙