FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan se protivi ukidanju embarga na oružje Kini

TOKIO, 20. siječnja 2005. (Hina) - Japan se protivi ukidanju embargaEuropske unije na prodaju oružja Kini, izjavio je u četvrtak njegovministar vanjskih poslova Nobutaka Machimura nakon razgovora o tojtemi s britanskim ministrom vanjskih poslova Jackom Strawom.
TOKIO, 20. siječnja 2005. (Hina) - Japan se protivi ukidanju embarga Europske unije na prodaju oružja Kini, izjavio je u četvrtak njegov ministar vanjskih poslova Nobutaka Machimura nakon razgovora o toj temi s britanskim ministrom vanjskih poslova Jackom Strawom.

Irski premijer Bertie Ahern tijekom ovotjednog posjeta Pekingu izjavio je kako će embargo vjerojatno biti ukinut do sredine ove godine, a Straw, koji iz Japana tijekom dana putuje u Kinu, rekao je kako još nema konačne odluke.

"Problem ukidanja embarga na oružje velik je razlog za zabrinutost, ne samo Japana, već za sigurnost cijele istočne Azije", izjavio je Machimura na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Strawom.

"Mi se protivimo ukidanju embarga na oružje", ustvrdio je.

Ukidanju embarga snažno se protive i SAD, bliski saveznik Japana. EU je embargo proglasila nakon što je kinesko političko vodstvo 1989. upotrijebilo vojsku za gušenje studentskih demokratskih prosvjeda, pri čemu je poginulo na stotine, a možda i tisuće ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙