FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hrvatskoj dosad registrirano manje od 200 slučajeva gripe

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Iako je gripa još prošloga tjednastigla u Hrvatsku, dosad su epidemiolozi registrirali svega 150slučajeva na području Čakovca te desetak na području zagrebačkečetvrti Dubrava, izvijestila je danas voditeljica službe zaepidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvoIra Gjenero Margan.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Iako je gripa još prošloga tjedna stigla u Hrvatsku, dosad su epidemiolozi registrirali svega 150 slučajeva na području Čakovca te desetak na području zagrebačke četvrti Dubrava, izvijestila je danas voditeljica službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ira Gjenero Margan.

Oboljelih od gripe nema puno niti u Europi, gdje je epidemija zasad zahvatila samo Španjolsku, rekla je Hini Gjenero Margan.

No, do povećanog broja oboljelih tek će doći, smatra ona, jer se nikada nije dogodilo da nas epidemija gripe zaobiđe.

Uoči ovogodišnje sezone protiv gripe se u Hrvatskoj cijepilo oko 550.000 osoba.

Prošle sezone cijepilo se 532.000 građana, a zabilježeno je 65.000 oboljelih, no epidemiolozi procjenjuju da je stvarni broj oboljelih bio veći s obzirom da se svi ne javljaju svojem liječniku.

Osim slučajeva gripe, epidemiolozi ove godine iznimno bilježe povećani broj bakterijskih upala pluća, a vladaju i viroze, posebno tzv. respiratorne viroze kod djece, koje kod male djece mogu izazvati komplikacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙