FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrade "Zaklade dr. Ljerka Markić-Čučuković" za bibliotekarstvo i knjižnjižarstvo

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Najbolje studentice bibliotekarstva- Tatjana Bosilj i Lea Pulišelić dobile su danas nagradu "Zaklade dr.Ljerka Markić-Čučuković", utemeljenu pri Katedri za bibliotekarstvozagrebačkog Filozofskog fakulteta radi isticanja vrsnih pojedinaca odkojih se može očekivati da će doprinijeti razvitku bibliotekarskestruke.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Najbolje studentice bibliotekarstva - Tatjana Bosilj i Lea Pulišelić dobile su danas nagradu "Zaklade dr. Ljerka Markić-Čučuković", utemeljenu pri Katedri za bibliotekarstvo zagrebačkog Filozofskog fakulteta radi isticanja vrsnih pojedinaca od kojih se može očekivati da će doprinijeti razvitku bibliotekarske struke.

Studentice su nagrađene s poveljom i novčanim iznosom od tri tisuće kuna.

Od 1998. kada je nagrada prvi put dodijeljena, nagrađeno je 17 studenata.

Ove godine "Zaklada dr. Ljerka Markić-Čučuković" prvi put dodjeljuje i nagradu za poseban doprinos knjižničarskoj struci, a dobila ju je Narodna knjižnica "Petar Preradović" iz Bjelovara, za projekt "Preradović na internetu", čije su autorice knjižničarke Zorka Renić i Tatjana Cifrak Kostelac. Nagrada se sastoji od Povelje i osam tisuća kuna.

"Zaklada dr. Ljerka Markić-Čučuković" jedina je zaklada u području bibliotekarstva. Službeno je registrirana 1999., iako su prve nagrade dodijeljene već godinu dana ranije. Zakladu je osnovala obitelj dr. Ljerke Markić-Čučuković, profesorice Filozofskoga fakulteta, koja je vodila Katedru za bibliotekarstvo u prvim godinama njezina djelovanja.

Nagrađenima su čestitali dekan zagrebačkog Filozofskog fakulteta Miljenko Jurković, prodekan za znanost i zamjenik pročelnika Odsjeka za informacijske znanosti Damir Boras te predstojnica Katedre za bibliotekarstvo Aleksandra Horvat.

Dekan Jurković rekao je da zagrebački Filozofski fakultet ima drugu najveću biblioteku u Hrvatskoj, odmah nakon nacionalne biblioteke. Nakon izgradnje nove zgrade koja se planira dovršiti za dvije godine ta biblioteka će imati 700.000 svezaka, rekao je dekan Jurković. Naglasio je kako je dodjela nagrade najboljim studentima bibliotekarstva važna jer potiče znanstveni rad mladih ljudi, a nagrada za poseban doprinos knjižničarskoj struci poboljšava veze biblioteke i fakulteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙