FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija očekuje veća inozemna ulaganja u 2005

BEOGRAD, 2. veljače 2005. (Hina/APA) - Srbija očekuje osjetan porastizravnih inozemnih ulaganja u 2005., izjavio je u razgovoru zabeogradske "Večernje novosti" srpski ministar za gospodarske odnose sinozemstvom Milan Parivodić.
BEOGRAD, 2. veljače 2005. (Hina/APA) - Srbija očekuje osjetan porast izravnih inozemnih ulaganja u 2005., izjavio je u razgovoru za beogradske "Večernje novosti" srpski ministar za gospodarske odnose s inozemstvom Milan Parivodić.

U 2004. vrijednost izravnih inozemnih ulaganja dosegnula je po službenim podacima 890 milijuna dolara, a u 2005. mogla bi "uz malo sreće" porasti na dvije milijarde dolara, predviđa ministar Parivodić.

Prošlog je tjedna grčka Alpha Bank za 152 milijuna eura kupila 88,64 posto udjela u državnoj Jubanci, a za 10 dana Parivodić očekuje i prodaju Delta banke talijanskoj Intesi za gotovo 400 milijuna eura.

Srpski ministar za gospodarske odnose s inozemstvom procjenjuje da će ovogodišnja dobit od privatizacije dosegnuti 300 milijuna eura.

Dodatni prihodi očekuju se od dodjele koncesija za eksploataciju bakra, zlata i ostalih metala u rudniku u blizini Bora te za gradnju autoceste od Niša do Dimitrovgrada na bugarskoj granici te između Beograda i Požege u središnjoj Srbiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙