FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radost u rodnoj župi novoimenovanoga biskupa Pozaića

MARIJA BISTRICA, 2. veljače 2005. (Hina) - Župljani župe MarijaBistrica s velikom su radošću primili vijest da je papa Ivan Pavao II.imenovao o. Valentina Pozaića, svećenika podrijetlom iz te župe,pomoćnim zagrebačkim biskupom.
MARIJA BISTRICA, 2. veljače 2005. (Hina) - Župljani župe Marija Bistrica s velikom su radošću primili vijest da je papa Ivan Pavao II. imenovao o. Valentina Pozaića, svećenika podrijetlom iz te župe, pomoćnim zagrebačkim biskupom.

Osobito je radosno vijest o imenovanju odjeknula u njegovoj rodnoj Selnici i probudila ponos njegovih sumještana, izvijestio je Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću.

U povodu imenovanja o. Pozaića u 14 sati zvona bistričke bazilike zvonila su punih petnaest minuta.

"Ovo je veliki dan za našu župu", izjavio je rektor svetišta u Mariji Bistrici i župnik moderator Zlatko Koren te dodao kako se u njima prvenstveno budi osjećaj zahvalnosti Svetom Ocu Ivanu Pavlu II. koji je prepoznao kvalitete oca Valentina te ga imenovao biskupom što je svojevrsna počast za župu Marija Bistrica i njegovo rodno selo Selnicu.

"U ovo vrijeme kada je vrijednost života ugrožena sa svih strana znanje o. Valentina kao vrsnog bioetičara doprinijet će stalnoj brizi naše Crkve za život", izjavio je rektor svetišta.

Napomenuvši kako su čuli da će novom biskupu biti povjerana briga za redovnike i redovnice, Koren je rekao kako vjeruje da će i to doprinijeti novom zamahu redovništva, koje je kroz povijest na našim prostorima odigralo ključnu ulogu nositelja nacionalnog i vjerskog preporoda.

Čestitajući novoimenovanom pomoćnom zagrebačkom biskupu o. Valentinu, on je zaželio da što prije dođe dan kada će mu u Mariji Bistrici pokazati svoju radost.

(Hina) pp,xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙