FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Zamaskiranim vozačima kazna 650 kuna

LJUBLJANA,2. veljače(Hina) - Slovenska policija kažnjavat će vozačekoji idućih karnevalskih dana sjednu s maskom na licu za volan sa 650kuna globe. (Hina) xfl ybr
LJUBLJANA,2. veljače(Hina) - Slovenska policija kažnjavat će vozače koji idućih karnevalskih dana sjednu s maskom na licu za volan sa 650 kuna globe.

Riječ je o prometnom prekršaju sa zakonom propisanom globom, jer maska smanjuje vidljivost i koncentraciju vozača, kaže se u upozorenju istaknutom u sklopu savjeta koji su pred dane karnevala upućeni građanima i bankarskim službenicima.

Iskustvo iz proteklih godina govori i to da se rekviziti za maškare često koriste i za izvođenje kažnjivih djela, osobito pljački i nasilničkog ponašanja, jer pojedincima i grupama daju osjećaj anonimnosti. Jedan od policijskih naputaka objavljenih u vezi s predstojećim danima tako savjetuje bankama, mjenjačnicama i trgovinama da na vrata stave jasan i vidljiv napis da je ulazak s maskom u poslovne prostore zabranjen. Maskirani pljačkaši obično odabiru vrijeme pred otvaranje i zatvaranje banaka ili mjenjačnica, upozorava policija.

Na opasnost krađe u vrijeme masovnih kostimiranih zabava upozoreni su i građani, kojima se savjetuje da pripaze na novčanike i vrednije predmete te da ne ostavljaju vrijednosti u automobilima. Policija je upozorila da će idućih dana zbog očekivane pojačane upotrebe alkohola, strože kontrolirati promet i izvoditi alko-testove.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙