FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Smanjen promet u trgovini na malo

ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) -Ukupni promet svih pravnih osobakojima su trgovina na malo ili popravci predmeta za osobnu uporabu ikućanstvo pretežne djelatnosti u Zagrebu je u studenom prošle godine uodnosu na listopad bio nominalno 3,7 posto manji te realno manji za3,9 posto.
ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) -Ukupni promet svih pravnih osoba kojima su trgovina na malo ili popravci predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo pretežne djelatnosti u Zagrebu je u studenom prošle godine u odnosu na listopad bio nominalno 3,7 posto manji te realno manji za 3,9 posto.

U odnosu na studeni 2003. godine ukupni promet nominalno je povećan za 3,7 posto, a realno za 2,7 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Promatra li se samo promet od trgovine na malo, statistika na mjesečnoj razini, u studenom u odnosu na listopad, bilježi nominalni i realni pad i to za 3,8 posto, odnosno četiri posto.

Na međugodišnjoj razini (studeni lani u odnosu na isti mjesec godine ranije), promet od trgovine na malo u Zagrebu bio je nominalno 7,4 posto veći, a realno 6,3 posto veći, dok je u prvih jedanaest mjeseci prošle godine u odnosu na isto razdoblje 2003. zabilježen realni rast od 1,4 posto, te nominalni rast od 3,7 posto.

Kod prometa od trgovine na malo u studenom se u odnosu na listopad najveći porast bilježi kod trgovine na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno hranom, pićima i duhanskim proizvodima, za 12,9 posto.

Istodobno, najveći pad prometa zabilježen je u trgovini na malo motornim gorivima i mazivima (nije uključena Ina), za 14,5 posto.

Cijene u trgovini na malo u Zagrebu u studenom lani bile su 0,2 posto više nego u listopadu te jedan posto više nego u studenom 2003. godine. U prvih pak jedanaest mjeseci prošle godine prema istom razdoblju godine ranije, cijene na malo povećane su za 2,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙