FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonija otvara trgovinsko predstavništvo u Prištini

PRIŠTINA,21.siječnja 2005.(Hina) - Makedonska vlada odlučila ubrzatiaktivnosti oko otvaranja svog trgovinsko-gospodarskog predstavništvana Kosovu, objavili su u petak prištinski mediji ističući u prvi planstajalište makedonskog premijera Vlade Bučkovskog da će se otvaranjempredstavništva ojačati i institucionalizirati gospodarske suradnjeMakedonije i Kosovo.
PRIŠTINA,21.siječnja 2005.(Hina) - Makedonska vlada odlučila ubrzati aktivnosti oko otvaranja svog trgovinsko-gospodarskog predstavništva na Kosovu, objavili su u petak prištinski mediji ističući u prvi plan stajalište makedonskog premijera Vlade Bučkovskog da će se otvaranjem predstavništva ojačati i institucionalizirati gospodarske suradnje Makedonije i Kosovo.

Bučkovski je nedavno izjavio kako je u interesu stabilnosti Makedonije i regije spreman sastati se s novim kosovskim premijerom Ramushem Haradinajem. Po njegovim riječima, do susreta bi moglo doći u prvim mjesecima ove godine.

Izvori iz Prištine navode kako je u tijeku i dogovor o potpisivanju sporazuma o slobodnoj trgovini između Kosova i Makedonije.

Kosovo do sada ima potpisani sporazum o slobodnoj trgovini samo s Albanijom, dok se intenzivni razgovori o tome vode i s Bosnom i Hercegovinom, a pokrenuti su razgovori i s Hrvatskom i drugim zemljama u regiji.

Hrvatska je prva koja je u Prištini nakon okončanja rata na Kosovu i uspostavljanja Misije UN-a na Kosovu otvorila je u Prištini predstavništvo Gospodarske komore, koja godinama uspješno djeluje i potiče

gospodarsku suradnju između Hrvatske i Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙