FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang ustvrdio je jučer da neće biti nestašice lijekova jer će, u slučaju potrebe, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uvesti lijekove iz inozemstva. HZZO nema dugova prema veledrogerijama jer državne bolnice u 2004. nisu ostvarile ni lipe novoga duga, a nastave li se njihove prijetnje o obustavi isporuke lijekova HZZO će ih uvesti iz inozemstva, rekao je Hebrang novinarima. Hebrang je najavio da zbog teške bolesti napušta svoje funkcije te čeka da premijer Ivo Sanader imenuje nove ministre koji će preuzeti njegove resore. Dodao je kako bi želio ostati saborskim zastupnikom, što će ovisiti o dogovoru sa strankom (HDZ-om).

ZAGREB - Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun izjavio je jučer da je policija u potrazi za odbjeglim generalom Antom Gotovinom provjerila sve informacije koje je primila, lokacije na kojima je navodno viđen te osobe za koje se sumnjalo da mu pomažu, no da nije dobila niti jednu informaciju koja bi rezultirala njegovim pronalaskom i uhićenjem. "U cilju pronalaska i uhićenja Ante Gotovine policijski službenici MUP-a u suradnji sa sigurnosnim službama i glavnim državnim odvjetnikom stalno prikupljaju obavijesti o kretanju i boravku Gotovine te osobama koje bi mu mogle pružati pomoć u skrivanju. Policija poduzima sve potrebno da bi utvrdila istinitost takvih obavijesti", kazao je Mehun.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić priredio je tradicionalni novogodišnji prijem za novinare i predstavnike novinskih kuća. Kazao je da su upravo zaslugom medija prošle godine i neke političke afere dobile svoj epilog. "Imate pravo i dužnosti izricati istinu, a javnost ima pravo dobivati istinite informacije", kazao je Mesić, dodajući da jedino vjerodostojnost danas može osigurati napredak nekog medija. Predsjednik je novinarima kazao da je jedan od njihovih važnijih zadataka u budućnosti pisanje o onome što Hrvatsku čeka na putu približavanja Europskoj uniji, na kojemu je, kako je rekao u posljednjih 12 mjeseci puno napravljeno.

ZAGREB - Bivši direktor brodogradilišta "Viktor Lenac" Damir Vrhovnik ustrajao je jučer pred saborskim istražnim povjerenstvom da je odluka o stečaju Lenca bila štetna i motivirana isključivo političkim, a ne gospodarskim razlozima. Kad je Vlada donosila odluku o stečaju, "Lenac" je bio na putu izlaska iz krize, izjavio je Vrhovnik, držeći da nije bilo ekonomske logike da se u brodogradilište ne uloži još dva-tri milijuna dolara. Bivši "Lenčev" direktor ustvrdio je da je kredit od oko četiri milijuna kuna od talijanskih industrijalaca zatražio tek kada je bilo izvjesno da se od dobiti "Lenca" neće moći vraćati kredit za kupnju dionica.

ZAGREB - Hrvatski sabor, nakon tjedan dana stanke, danas nastavlja 12. sjednicu raspravom o potvrđivanju Konvencije Ujedinjenih naroda protiv korupcije. Ta Konvencija iz 2003. važan je korak u globalizacijskoj borbi protiv korupcije - Hrvatska je na listi 113 zemalja koje su je potpisale, a 12 država ju je ratificiralo. Uz taj dokument, Sabor bi trebao raspraviti još nekoliko zakona kojima bi se potvrdili međunarodni ugovori. Među njima je i Memorandum o suglasnosti između hrvatske Vlade i Europskog zapovjedništva SAD-a u svezi korištenja zračnog prostora, poligona zračnih i pomorskih luka i objekata za obuku američkih oružanih snaga u Europi.

GOSPIĆ - Na povratku iz dvorane sinoć je autobus beogradskih registarskih oznaka s košarkašicama Vojvodine pogođen u staklo u Ulici Miroslava Kraljevića u Gospiću. Glasnogovornik Ličko-senjske PU Jozo Milas rekao je da su nepoznati počinitelji pogodili autobus jednim komadom drveta i kamenom i tom prilikom je došlo do puknuća vanjske stijenke bočnog stakla na autobusu. Šteta je neznatna, a nitko nije ozlijeđen. Policija dalje traga za nepoznatim počiniteljem. Sama kokšarkaška utakmica u kojoj su Gospićanke u Troccal ligi pobijedile ekipu iz Novog Sada 85:62 prošla je bez ikakvog incidenta, rekao je Milas.

DUBROVNIK - U povodu 25. obljetnice zajedničkog pjevanja, u tvrđavi Revelin u Dubrovniku sinoć je koncert priredio Mješoviti zbor Libertas. U prvom dijelu programa uz zbor Libertas sudjelovale su klape Subrenum i Maestral te trubač Nikola Obradović. U drugom dijelu programa izvedena je Pučka kantata "Vječni grade Svetoga Vlaha" dubrovačkog skladatelja Pera Šiše, u zajedničkoj interpretaciji Mješovitog zbora Libertas, Dubrovačkog simfonijskog orkestra i mezzosopranistice Mihaele Skoko. Koncertom je ravnao umjetnički voditelj zbora Libertas Viktor Lenart.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙