FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZABA: niže kamate na kredite obrtnicima i malim poduzetnicima

ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) od početkaovog mjeseca snizila je kamatne stope na kredite obrtnicima i malimpoduzetnicima u kreditnim programima 'Početnik' i 'Senior', i to uprosjeku za 0,99 postotnih poena, objavili su danas iz ZABA-e.
ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) od početka ovog mjeseca snizila je kamatne stope na kredite obrtnicima i malim poduzetnicima u kreditnim programima 'Početnik' i 'Senior', i to u prosjeku za 0,99 postotnih poena, objavili su danas iz ZABA-e.

Tako kamatna stopa za kredite u programu 'Početnik' iznosi 6,50 posto godišnje, a u programu 'Senior' 6 posto godišnje.

Nove kamatne stope, ističu u ZABA-i, primjenjivat će se na novoodobrene krdite, ali i na sve postojeće kredite u ovim programima, u kojima je ZABA do sada plasirala oko 40 milijuna kuna.

Ovi su krediti namijenjeni poduzećima, obrtnicima i slobodnim zanimanjima, i to liječnicima, stomatolozima, veterinarima, farmaceutima, odvjetnicima, javnim bilježnicima, ovlaštenim revizorima, ovlaštenim poreznim savjetnicima te članovima Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu.

Kreditni program 'Početnik' namijenjen je svima koji posluju kraće od jedne godine, a program 'Senior' za poduzetnike koje posluju duže od godine dana.

Tijekom prošle godine ZABA je obrtnicima i malim poduzetnicima odobrila više od 1,1 milijarde kuna kredita ili 17 posto više nego u 2003. godine, a u ovoj godini planiraju porast kreditiranja malog gospodarstva za oko 15 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙