FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula- Donesen prostorni plan za Kamenjak

PULA, 1. veljače 2005. (Hina) - Prostorni plan za područje Kamenjaka iMedulinskog arhipelaga zabranjuje izgradnju i značajno povećavazaštitu tog zaštićenog područja, istaknuto je na današnjoj sjedniciPoglavarstva Istarske županije prilikom donošenja tog prostornog plana.
PULA, 1. veljače 2005. (Hina) - Prostorni plan za područje Kamenjaka i Medulinskog arhipelaga zabranjuje izgradnju i značajno povećava zaštitu tog zaštićenog područja, istaknuto je na današnjoj sjednici Poglavarstva Istarske županije prilikom donošenja tog prostornog plana.

Novim prostornim planom zaštićenog područja Kamenjaka u Premanturi parkirni prostor ograničen je na 1700 mjesta, smanjeni su putevi za posjetitelje s postojećih 34 na samo 15 kilometara, a zabranjena je i daljnja izgradnje ugostiteljskih i infrastrukturnih objekata.

Kako se danas čulo, prije njegova stupanja na snagu plan trebaju još potvrditi nadležna ministarstva i Skupština Istarske županije. Poglavarstvo je na današnjoj sjednici donijelo i odluku o povećanju temeljnog kapitala Istarske razvojne turističke agencije, a inicirana je i izrada regionalnog operativnog programa.

Na današnjoj sjednici članovi Poglavarstva odbili su primjedbe Ministarstva obrane koje smatra da taj plan nije vodio računa o vojnim interesima. S tim u vezi istarski župan Ivan Jakovčić naglasio je kako će se u konačnici onemogućiti korištenje Kamenjaka kao vojnog poligona iako u prostornom planu to nije izričito navedeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙