FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje egipatska obuka palestinskih policajaca

KAIRO, 29. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Oko 40 palestinskihpolicajaca doći će idućeg tjedna u Egipat na obuku u sklopu egipatskogdoprinosa novom sigurnosnom planu u Gazi, izjavio je u subotupalestinski ministar vanjskih poslova Nabil Shaath.
KAIRO, 29. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Oko 40 palestinskih policajaca doći će idućeg tjedna u Egipat na obuku u sklopu egipatskog doprinosa novom sigurnosnom planu u Gazi, izjavio je u subotu palestinski ministar vanjskih poslova Nabil Shaath.

Egipat će također primiti izaslanstva iz palestinskih militantnih skupina Hamas i Islamski džihad koje novi palestinski čelnik Mahmud Abas pokušava nagovoriti na primirje s Izraelom, rekao je Shaath nakon razgovora između Abasa i egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka u Kairu.

Prema prijašnjem planu Egipat je ponudio da bude domaćin dijaloga između Palestinske samouprave i militanata, ali Shaath je za Reuters kazao kako to više nije potrebno.

Prema njegovim riječima, pokušaji Mahmuda Abasa da okonča napade na Izraelce, što je uzrokovalo smanjenjem izraelskih vojnih operacija u pojasu Gaze, otvorilo je mogućnost da Egipat počne provoditi svoj dio sigurnosnog plana za to područje, a to uključuje obuku policajaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙