FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pozitivno mišljenje za prvih 10 projekata razvoja govedarstva

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstvai vodnoga gospodarstva dalo je pozitivno mišljenje o prvih desetprojekata razvoja govedarske proizvodnje, koji će se financiratikreditima Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva dalo je pozitivno mišljenje o prvih deset projekata razvoja govedarske proizvodnje, koji će se financirati kreditima Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

Ukupna vrijednost tih deset investicijskih projekata je 14 milijuna kuna, a obuhvaćena je izgradnja staja za ukupno 444 muznih krava, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivreda.

Četiri projekta predviđena su u Osječko baranjskoj županiji, na koju se odnosi 4,8 milijuna kuna investicija, po dva projekta odobrena su u Koprivničko križevačkoj i Sisačko - moslavačkoj, a po jedan u Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko - podravskoj županiji.

Krediti HBOR-a odobravat će se, u okviru Programa razvoja govedarske proizvodnje, s jedan postotni poen nižom kamatnom stopom i iznosit će 4 posto godišnje, uz dvije godine počeka i 10 godina otplate. Uz to, Ministarstvo poljoprivrede sufinancira projekt sa 25 posto nepovratnih sredstava, a maksimalni iznos koji je moguće dobiti nepovratno je 500 tisuća kuna.

Razne administrativne troškove (potvrde, biljege, lokacijske i građevinske dozvole i sl.) mogu se prikazati kao dio projekta, odnosno uključiti u trošak kredita i to najviše u vrijednosti 10 posto cjelokupnog iznosa kredita, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙