FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz pozdravio Todovićevo izručenje ICTY-u

PARIZ, 18. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Izručenje Den Haagu SaveTodovića, kojeg je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY)optužio za ratni zločin, "značajan je korak naprijed" koji su učinilevlasti Republike Srpske, izjavio je u utorak glasnogovornik francuskogministarstva vanjskih poslova.
PARIZ, 18. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Izručenje Den Haagu Save Todovića, kojeg je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) optužio za ratni zločin, "značajan je korak naprijed" koji su učinile vlasti Republike Srpske, izjavio je u utorak glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova.

"Čelnici entiteta Republike Srpske već su pokazali dobru volju kad su priznali zločin u Srebrenici, ali ovo je prvi put da su svoju spremnost za suradnju s ICTY-em pretočili u djelo", kazao je za tisak Herve Ladsous.

Bosanski Srbin Savo Todović prebačen je u subotu u zatvor ICTY-a u Den Haagu pošto se istog dana predao vlastima Republike Srpske. Njegovu je predaju bio najavio tamošnji službeni izvor.

Todovića je ICTY 1997. optužio za ratni zločin i za zločin protiv čovječnosti zbog sudjelovanja u zlostavljanju zatvorenika, uglavnom muslimana, u logoru u Foči, gdje je od 1992. do 1993. bio pomoćnik zapovjednika tijekom rata u Bosni od 1992. do 1995.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙