FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 1. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 1. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Zahvaljujući velikom odazivu građana, u humanitarnoj akciji "Ne zaboravi me" prikupljeno je skoro 4,3 milijuna kuna za uređenje i dogradnju doma za starije osobe u Dugom Selu te za početak gradnje doma u Maloj Gorici, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare kojom je označen završetak prvog dijela akcije. Organizatori također očekuju odgovor Ministarstva financija oko najavljene mogućnosti da se država odrekne 328 tisuća kuna PDV-a od sredstava prikupljenih pozivima na besplatni broj telefona, čime bi se ukupni prihod od akcije povećao na 4,6 milijuna kuna.

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u prosincu prošle godine bila 0,7 posto veća nego u mjesecu ranije te za 4,6 posto veća nego u prosincu 2003. godine, desezonirani su podaci koji je objavio Državni zavod za statistiku. U prošloj je godini u odnosu na godinu ranije industrijska proizvodnja, očišćena od slučajnih utjecaja, povećana za 3 posto, dok stvarni rast industrijske proizvodnje u prošloj godini iznosi 3,7 posto.

DUBROVNIK - Tradicionalnim puštanjem golubica pred crkvom sv. Vlaha i podizanjem svečana barjaka na Orlandov stup sutra u 15,30 u Dubrovniku počinje 1033. svetkovina, blagdan zaštitnika grada Dubrovnika sv. Vlaha koji se slavi i kao Dan grada. Na središnjoj svečanosti u četvrtak pred dubrovačkom katedralom misno slavlje predvodi biskup hvarsko-bračko-viški msgr. Slobodan Štambuk, a bit će održana i procesija s barjacima gradskim ulicama.

ZAGREB - Svake godine 2. veljače obilježava se Svjetski dan močvarnih staništa, a ovogodišnja proslava je pod geslom "Raznolikost močvara je bogatstvo - nemojmo ga izgubiti"! Hrvatska taj dan obilježava deveti put po obvezi koju je preuzela potpisivanjem Ramsarske konvencije. Naime, u iranskome gradu Ramsaru donesena je 2. veljače 1971. Konvencija o zaštiti vlažnih staništa. U Hrvatskoj su četiri lokaliteta na popisu vlažnih staništa od međunarodnog značaja: dva parka prirode - Lonjsko polje i Kopački rit, te donji tok rijeke Neretve i Ornitološki rezervat Crna Mlaka kod Jastrebarskog.

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove članova HND-a ostvarene tijekom 2004. Rok za prijavu kandidata i predaju radova je 28. veljače, priopćeno je iz HND-a. Dodijelit će se nagrada za životno djelo "Otokar Keršovani", nagrada "Novinar godine", nagrade za najzapaženije novinarske radove "Marija Jurić-Zagorka" u 7 žanrovskih kategorija, nagrada za unapređivanje novinarskog izraza, nagrada za snimateljski prilog na televiziji "Žarko Kaić" i nagrada za novinsku fotografiju "Nikša Antonini".

ZAGREB - Zbog sumnje da su iznuđivali novac od 47-godišnje žene policija je uhitila supružnike i njihovu 22-godišnju kćer koja je u dogovoru s roditeljima navodnu dužnicu nazivala i prijetila joj fizičkim zlostavljanjem, izvijestila je danas zagrebačka policija. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je obitelj iznuđivača dulje od dvije godine prijetila ženi kojoj su posudili novac. Istražnom sucu privedeni su 43-godišnji otac te kćer, dok je 41-godišnjoj majci neposredno prije privođenja pozlilo, pa je odvedena u bolnicu. Iznudu je prijavila 47-godišnjakinja koja je od osumnjičenih sredinom 2002. godine posudila 10 tisuća kuna, uz mjesečnu kamatu od 10 posto.

SPLIT - U teškoj prometnoj nesreći jutros je oko 6 sati na jadranskoj magistrali između Omiša i Dugog Rata jedna osoba smrtno stradala, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi. U izravnu sudaru osobnog automobila i kombija na Glavici poginuo je vozač "fiat punta" splitskih registracijskih oznaka, čiji identitet policija još nije objavila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙