FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: Započela modernizacija Debelog brijega

PODGORICA, 21. siječnja 2005. (Hina) - Na graničnom prijelazu Debelibrijeg, između Hrvatske i Crne Gore, preko kojeg je minule godineprošlo preko 850 tisuća putnika, ponajviše stranaca i više od 160tisuća vozila, počela je medernizacija tog objekta sa crnogorskestrane, javljaju u petak crnogorski mediji.
PODGORICA, 21. siječnja 2005. (Hina) - Na graničnom prijelazu Debeli brijeg, između Hrvatske i Crne Gore, preko kojeg je minule godine prošlo preko 850 tisuća putnika, ponajviše stranaca i više od 160 tisuća vozila, počela je medernizacija tog objekta sa crnogorske strane, javljaju u petak crnogorski mediji.

Oko 2,25 milijuna eura, koliko će biti potrebno za modernizaciju tog graničnog prijelaza osigurala je Europska agencija za obnovu i razvoj, a radove izvodi banjalučka tvrtka "Integral inženjering", koja je na međunarodnom tenderu ponudila najpovoljnije uvjete.

Projektom je predviđeno da se na 15 tisuća četvornih metara izgradi suvremena zgrada od 859 kvadrata, u kojoj će biti smještene carinske, sanitarne i služba granične policije, a nova cestovna infrastruktura predviđa i parking od preko 1.300 četvornih metara.

Kako je izjavila Bosiljka Božović, direktorica "Integrala", radovi, koji neće smetati sadašnjem odvijanju cestovnog prometa, trajat će 220 dana, a predviđeni rok njihova završetka je 30. lipanj ove godine.

Kako su radovi na Debelom brijegu s hrvatske strane u tijeku, očekuje se da će već ove turističke sezone promet između Hrvatske i Crne Gore biti više nego udvostručen.

Granični prijelaz na Debelom brijegu je otvoren 1999. godine.

(Hina) xdram ybr

+

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙