FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V A Ž N A obavijest: ispravak vijesti HNA 9610 "Cheney na svečanosti..."

ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA9610 emitiranoj pod naslovom "Cheney na svečanosti 60. obljetniceoslobađanja Auschwitza" isprave njegovu funkciju i umjesto predsjedniknapišu američki potpredsjednik.
ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA 9610 emitiranoj pod naslovom "Cheney na svečanosti 60. obljetnice oslobađanja Auschwitza" isprave njegovu funkciju i umjesto predsjednik napišu američki potpredsjednik.

Ispravljenu verziju prenosimo u cjelosti:

VARŠAVA, 17. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Američki potpredsjednik Dick Cheney predstavljat će SAD na svečanosti kojom će se 27. siječnja u Poljskoj obilježiti 60. obljetnica oslobađanja nacističkog logora Auschwitz-Birkenau, objavljeno je u ponedjeljak iz ureda poljskog predsjednika.

"Cheney će doputovati u Krakow popodne 26. siječnja", kazao je novinarima Andrzej Majkowski, osoba odgovorna za vanjsku politiku u uredu poljskog predsjednika.

Četrdesetak izaslanstava na najvišoj razini, s 19 predsjednika, osam premijera i tri okrunjene glave, "potvrdilo je svoju nazočnost" na svečanosti koja će okupiti približno 10 tisuća sudionika oko međunarodnog memorijala Birkenau.

Majkowski je potvrdio da će uzvanici, među ostalima, biti ruski predsjednik Vladimir Putin, francuski Jacques Chirac, hrvatski Stipe Mesić, izraelski Moshe Katzav i novoizabrani ukrajinski Viktor Juščenko.

Oko 1700 nekadašnjih zatočenika nacističkog logora smrti, kao i više vojnika Crvene armije, osloboditelja Auschwitza 27. siječnja 1945., naći će se među sudionicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙