FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 20. siječnja

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 20. siječnja.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 20. siječnja.

ZAGREB - Hrvatski sabor će raspravljati o Planu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnim stečevinama Europske unije za 2005. Po tom Planu, koji se predlaže kao dodatak Nacionalnom programu za pridruživanje EU, Sabor bi ove godine trebao donijeti 36 tzv. europskih zakona kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s pravnim stečevinama EU. Uz te zakone trebao bi donijeti i 168 podzakonskih akata te 135 mjera iz Plana provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Očekuje se da će Sabor danas imenovati novo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. (zgrada Sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - Hrvatska Vlada bi na redovitoj sjednici trebala predložiti izmjene zakona o USKOK-u koji bi se time uskladio s europskim zakonodavstvom. Vlada bi trebala donijeti i plan prijema državnih vježbenika u državnu službu, te dati suglasnost Hrvatskom nogometnom savezu da zajedno s Mađarskim savezom podnese kandidaturu za Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine (zgrada Vlade, Trg. sv. Marka 2 u 9,30 sati).

ZAGREB - Nastavak prve sjednice Komisije za procjenu utjecaja na okoliš projekta "Družba Adria" (hotel Internacional, Miramarska 24 u 9,30 sati).

ZAGREB - Otvaranje dvodnevnog Znanstvenog skupa "Hrvatski jezik u 20. stoljeću". (Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4 u 11 sati).

ZAGREB - Otvaranje izložbe djela suvremenih iranskih umjetnika "Mahina Nourman" s izborom radova naslovljenima Zračak suvremene iranske umjetnosti i "Habibollaha Ayatollahia" s izborom radova naslovljenima Igraće karte (Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5 u 19 sati).

ZAGREB - U povodu dvjestote obljetnica rođenja Hansa Christina Andersena, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, zagrebačke Knjižnice i Zaklada H.C. Andersen 2005 priređuju međunarodnu izložbu Andersen (Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4 u 12 sati).

ZAGREB - Istaknuti hrvatski kipar Ivan Kožarić prvi put će predstaviti svoj fotografski opus. Na izložbi "Ivan Kožarić - Fotografija", koja se održava uz potporu Ministarstva kulture i Ureda za kulturu grada Zagreba bit će predstavljeno 167 umjetnikovih fotografija nastalih u zadnjih pet godina. (Gliptoteka HAZU-a, Medvedgradska 2 u 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙