FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajvan osudio Kinu zbog raspoređivanja raketa

TAIPEI, 31. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Tajvanski predsjednik ChenShui-bian osudio je u ponedjeljak Kinu zbog toga što i daljeraspoređuje rakete i usmjerava ih prema Tajvanu i pozvao je dvijestrane da ostave po strani razlike i rade na postizanju punih odnosa.
TAIPEI, 31. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Tajvanski predsjednik Chen Shui-bian osudio je u ponedjeljak Kinu zbog toga što i dalje raspoređuje rakete i usmjerava ih prema Tajvanu i pozvao je dvije strane da ostave po strani razlike i rade na postizanju punih odnosa.

U svom govoru pred parlamentom Solomonskih otoka Chen je kritizirao Kinu jer je razmjestila 706 raketa na svojoj jugoistočnoj obali s tim da se taj broj povećava za 120 raketa svake godine.

"Tajvan još uvijek živi u sjeni vojne prijetnje Kine..", rekao je Chen i izrazio je nadu da će se uz pomoć međunarodne zajednice postići normalizacija odnosa između Tajvana i Kine.

Chenov poziv na mir uslijedio je dva dana nakon što su Tajvan i Kina pokrenuli povijesne charter letove kako bi tajvanski poslovni ljudi mogli doći kući za kineske novogodišnje praznike koji počinju 9. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙