FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: bura na Jadranu jača i otežava promet

ZAGREB, 30. siječnja 2005. (Hina) - Bura na Jadranu i dalje jača, pa od18 sati isključivo osobna vozila smiju prometovati magistralnomdionicom Bakar-Novi Vinodolski-Senj-Karlobag-Sv. Marija Magdalena.Alternativan smjer za ostale je D23 Senj-Vratnik-D23/A1 ŽutaLokva-Otočac-Gospić-Maslenica.
ZAGREB, 30. siječnja 2005. (Hina) - Bura na Jadranu i dalje jača, pa od 18 sati isključivo osobna vozila smiju prometovati magistralnom dionicom Bakar-Novi Vinodolski-Senj-Karlobag-Sv. Marija Magdalena. Alternativan smjer za ostale je D23 Senj-Vratnik-D23/A1 Žuta Lokva-Otočac-Gospić-Maslenica.

Autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikli još uvijek ne smiju voziti Krčkim, Paškim i Dubrovačkim mostom, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Autocesta A1 Zagreb-Split na dionici čvor Sv. Rok-Maslenica-Posedarje od 17 sati otvorena je za sav promet.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb tijekom cijelog dana puše jak, na mahove olujni vjetar, koji duž dionice Kikovica-Delnice uvjetuje zabranu prometa vozilima iznad od 3.5 tona, onima s natkrivenim tovarnim prostorom i autobusima. Stara cesta kroz Gorski kotar redovno je prohodna.

Ličke ceste D506 Dobroselo-Bruvno-Mazin i D52 Borje-Vrhovine-Zalužnica-Klanac upravo su otvorene za sav promet, uz obaveznu zimsku opremu.

Cestama D501 Meja-Oštrovica, i LC Otočac-Krasno-Sv. Juraj prometuju isključivo osobna vozila.

Sljemenska je cesta sa zagrebačke strane otvorena je za promet osobnih vozila sa zimskom opremom, a sa zagorske je strane redovno prohodna iz oba smjera (Bistra, Stubica).

Odrona zemlje i kamenja može biti kroz usjeke Jadranske i Ličke magistrale, te duž Istarskog ipsilona, ali i na dionicama cesta D206 Pregrada-Hum na Sutli, D218 Sučević-Srb-Brotnja i D27 Gračac-Karin.

D25 Gospić-Karlobag još je zatvorena za sav promet zbog nanosa snijega. Zabrana prometa priključnim vozilima i obavezna zimska oprema je na: D32 Drežnica-Jezerane, D42 Saborsko-Poljanak-Selište

Vozila iznad 5 tona ne smiju koristiti ŽC Kutjevo-Orahovica, a ona iznad 7,5 t D218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani.

Dozvoljen promet svim kategorijama vozila, uz obaveznu zimsku opremu je na sljedećim cestama: Lička magistrala, D23 Jezerane-Žuta Lokva-Vratnik-Senj, D50 Žuta Lokva-Otočac-Gospić-Gračac, D217 Gornji Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo, D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo.

HAK savjetuje zimsku opremu pri vožnji kroz unutrašnjost, jer su još mnoge ceste skliske i zaleđene, iako se redovito čiste i posipaju, no na istaknutim dijelovima kolnika još ima ugaženog snijega.

Tijekom cijelog je dana pojačan promet teretnih vozila preko GP Bajakovo u oba smjera. Ostalim se prijelazima prometuje redovno.

Trajektne linije za otok Pag i Rab ponovno su u funkciji. Trajekt Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila. Upozorava se korisnike linije Split-Supetar za otok Brač, da do kraja dana na toj relaciji plovi samo jedan trajekt, pa su moguća odstupanja od reda plovidbe. Ostali trajekti plove redovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙