FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojska mobilizirana da pomogne Talijanima zarobljenima u snijegu

RIM, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Talijanska vlada mobilizirala je unedjelju vojsku kako bi rasčistila ceste i pristupe selimazarobljenima snijegom i poledicom u dijelovima zemlje pogođenimanezapamćenim valom hladnoće.
RIM, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Talijanska vlada mobilizirala je u nedjelju vojsku kako bi rasčistila ceste i pristupe selima zarobljenima snijegom i poledicom u dijelovima zemlje pogođenima nezapamćenim valom hladnoće.

Tridesetak vojnika inženjerske pukovnije poslano je s ralicama da rasčiste prilaze nekoliko sela u regiji Ancona, a vojnici su u stanju pripravnosti i u Pugliji te na Siciliji, objavio je glavni stožer.

Talijanski vojnici u petak su pomogli u spašavanju gotovo tisuću ljudi koji su od srijede zapeli na planinskoj autocesti u južnoj regiji Salerno.

Većina ih je u svojim vozilima provela dvije noći prije nego su upućeni u prihvatne centre organizirane u selima duž autoceste.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi morao je zbog teške situacije stati u obranu svojeg ministra prometa Pietra Lunardija, čiju je ostavku zatražila oporba optužujući ga za nesposobnost. "Vlada nije ni za što odgovorna" u ovoj aferi, rekao je Berlusconi.

Jedan od njegovih zamjenika, Marco Follini, jučer se, međutim, u ime vlade ispričao svim vozačima koji su zapeli na cestama bez ikakve pomoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙