FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jug Italije pod snijegom i ledom

RIM, 27. siječnja 2005. (Hina/AR) - Jug Italije potpuno je okovanledom i snijegom, a najmanje 200 kamiona i više stotina automobilazaustavljeno je u četvrtak u snijegu na autocesti Salerno-ReggioCalabria, koja je zatvorena od mjesta Battipaglia.
RIM, 27. siječnja 2005. (Hina/AR) - Jug Italije potpuno je okovan ledom i snijegom, a najmanje 200 kamiona i više stotina automobila zaustavljeno je u četvrtak u snijegu na autocesti Salerno-Reggio Calabria, koja je zatvorena od mjesta Battipaglia.

Spasilačke ekipe odvele su u bolnice šest osoba na pragu smrzavanja, a u automobilima su zarobljena i mnoga djeca. Kritična je situacija u južnim regijama Campania i Calabria, a posebno u regiji Marche, gdje snijeg neprekidno pada već tri dana. I otok Sicilija je pod snijegom, pa su zatvorene škole u gradu Enni.

Talijanska civilna zaštite preporuča da se ne odlazi na put posebno s automobilima na jugu zemlje. Autocesta A3 na najjužnijem dijelu Italije je zatvorena. Dva metra snijega palo je u Pesaru, te je zatraženo proglašenje stanja prirodne nepogode. U javnosti je otvorena velika polemika zbog kašnjenja pomoći na autocestama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙