FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stari Mikanovci: održana 38. mladost i ljepota slavonije

STARI MIKANOVCI,29. siječnja 2005.(Hina) - U Starim Mikanovcimanedaleko od Vinkovaca večeras je održana manifestacija tradicijskekulture, 38. Mladost i ljepota Slavonije - revija djevojaka, snaša imomaka u izvornim narodnim nošnjama.
STARI MIKANOVCI,29. siječnja 2005.(Hina) - U Starim Mikanovcima nedaleko od Vinkovaca večeras je održana manifestacija tradicijske kulture, 38. Mladost i ljepota Slavonije - revija djevojaka, snaša i momaka u izvornim narodnim nošnjama.

U svečanom programu, održanom u mjesnom Domu kulture pred velikim brojem gledatelja, nastupilo je deset djevojaka, devet snaša i sedam momaka u izvornim narodnim nošnjama iz svih pet slavonskih županija.

Odlukom prosudbene komisije koju su činili mr. Ljubica Gligorević, Vlasta Šabić i Vesna Kolić-Klikić, najljepšom djevojkom proglašena je Sandra Jagić iz Šljivoševaca (Osječko-baranjska županija).

Najljepša snaša je Mirta Vidaković iz Zadubravlja (Brodsko-posavska županija) dok je najljepšim momkom proglašen Antun Božić iz Antina (Vukovarsko-srijemska županija).

Osim originalnosti, izvornosti nošnje i poznavanja dijelova nošnje, prosudbena komisija ocjenjivala je kod sudionika manifestacije i uređenje kose i oglavlja.

U etno-kutku šaranje tikvica predstavila je Ana Mađarević iz Gradišta nedaleko od Županje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙