FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snijeg otežava život na Kosovu i u Albaniji

PRIŠTINA,29. siječnja 2005(Hina) - Snijeg koji već pet dana neprekidnopada otežao je ukupni život na Kosovu i u Albaniji.
PRIŠTINA,29. siječnja 2005(Hina) - Snijeg koji već pet dana neprekidno pada otežao je ukupni život na Kosovu i u Albaniji.

Zbog nevremena u više desetaka škola u planinskim dijelovima Kosova prekinuta je nastava, a velikih problema ima i s opskrbom električne energije. U općini Peć na zapadu Kosova više desetaka sela je potpuno bez struje zbog radova na mreži.

U prištinskoj zračnoj luci je u subotu zbog nevremena otkazano više letova, a cestovni se promet odvija samo uz velike poteškoće i kašnjenja. Meteorolozi najavljaju nastavak padalina sljedeća tri dana, a temperature će pasti i na manje od minus 10 stupnjeva Celzija.

Veliko nevrijeme je zahvatilo i Albaniju. Albanska vlada je u subotu razmotrila mjere koje treba poduzeti kako bi se ublažilo teško stanje.

Policija u Tirani je priopćila kako je zbog velikog snijega u posljednjih dana bio u cijelosti blokiran promet robe između Albanije i Kosova, a prijevoz putnika vrši se samo u hitnim slučajevima. U Kukesu na sjeveru Albanije snježni pokrivač viši je od metra, a u višim predjelima prelazi i dva metra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙