FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korčula: porinut novi brod za nizozemskog naručitelja

KORČULA, 29. siječnja 2005. (Hina) - S navoza brodogradilišta "Leda" uKorčuli danas je porinut novi višenamjenski brod za nizozemskognaručitelja "Shipyard Peters Holland".
KORČULA, 29. siječnja 2005. (Hina) - S navoza brodogradilišta "Leda" u Korčuli danas je porinut novi višenamjenski brod za nizozemskog naručitelja "Shipyard Peters Holland".

Brod "Merel V." plovit će po nizozemskim rijekama i kanalima. Dugačak je 82,50 metara, širok 12,50 metara i visok osam metara. Nosivost mu je 3200 tona, uz gaz od 5,25 metara, a na njemu se posebice ističe golemo brodsko skladište. Vrijednost porinutog broda je oko dva milijuna eura.

To je peti brod koji korčulansko brodogradilište gradi za istog naručitelja iz nizozemskoga grada Kempena.

Na svečanom porinuću bio je i brodovlasnik Henk Veltman sa suprugom i kćeri, kojoj je pripala čast da krsti brod bocom šampanjca.

Brodovlasnik je izrazio zadovoljstvo novogradnjom i suradnjom s korčulanskim brodogradilištem.

Direktor brodogradilišta "Leda" Srećko Marini rekao je da je već počela i "novogradnja 1007", koja bi mogla biti završena do kraja godine.

Brodogradilište "Leda" koristi se proizvodnim pogonima brodogradilišta "Inkobrod" u stečaju, a zapošljava oko stotinu radnika s Korčule i poluotoka Pelješca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙