FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osiguran prostor za Centar za podmorsku arheologiju u Zadru

ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić,ravnatelj zadarskoga Arheološkog muzeja Radomir Jurić i ravnateljHrvatskog restauratorskog zavoda Ferdinand Meder danas su u Zagrebupotpisali ugovor o korištenju dijela zgrade samostana sv. Nikole uZadru za potrebe Centra za podmorsku arheologiju.
ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić, ravnatelj zadarskoga Arheološkog muzeja Radomir Jurić i ravnatelj Hrvatskog restauratorskog zavoda Ferdinand Meder danas su u Zagrebu potpisali ugovor o korištenju dijela zgrade samostana sv. Nikole u Zadru za potrebe Centra za podmorsku arheologiju.

Sve to rezultat je, kako je priopćeno, nastojanja Ministarstva kulture da unaprijedi istraživanje podvodne arheologije u Hrvatskoj.

Dugi niz godina osjećala se potreba da se na jednom mjestu na Jadranskoj obali nađe prostor u kojem će poznati stručnjaci za podvodnu arheologiju moći raditi, a današnjim potpisivanjem ugovora Centar za podmorsku arheologiju dobio je primjeren smještaj, navodi se u priopćenju iz kabineta ministra kulture.

Hrvatska je bogata arheološkim nalazištima pod morem, velikim kulturnim blagom, koje će se na ovaj način čuvati i opsežnije istraživati.

U sklopu Centra uredit će se i radionica za restauraciju arheološko-podmorskih nalaza, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙