FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ NAJAVIO OSNIVANJE RADNE SKUPINE ZA GOSPODARSTVO

ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićizjavio je danas na Hrvatskom radiju, nakon jučerašnje izborne pobjedekoja mu je osigurala još jedan predsjednički mandat, kako će jedan odnjegovih prvih poteza, i prije inauguracije, biti osnivanje radneskupine za gospodarstvo.
ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas na Hrvatskom radiju, nakon jučerašnje izborne pobjede koja mu je osigurala još jedan predsjednički mandat, kako će jedan od njegovih prvih poteza, i prije inauguracije, biti osnivanje radne skupine za gospodarstvo.

"Ta bi radna skupina trebala pronaći rješenja kako aktivirati gospodarstvo i otvoriti nova radna mjesta. Hrvatska mora dobiti strategiju gospodarskog razvoja kako bi bila što uspješnija u pristupnim pregovorima Europskoj uniji", kazao je Mesić.

Ocjenjujući predsjedničke izbore, rekao je da je zadovoljan educiranošću hrvatskih birača i ponosan na zrelost hrvatske demokracije.

"Izrazili su svoju volju i nisu se dali zavesti glasovima u Hercegovini", rekao je Mesić.

Također je rekao da će stranke, koje su ga podupirale u kampanji, nakon njegove pobjede ostvariti političke profite.

Upitan o kohabitaciji s Vladom premijera Sanadera, Mesić je rekao kako njegova izjava da će "joj puhati za vratom" znači da će joj i pomagati kada dođe do zastoja, a ne otežavati.

Napomenuo je kako je od Vlade, primjerice, zatražio produljenje roka za sankcioniranje nezakonitosti u pretvorbi i privatizaciji kako ne bi zastarjele.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙