FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Uhićen razbojnik koji se specijalizirao za štedno-kreditne zadruge

ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Policija je uhitila razbojnik kojije lani, uz prijetnju pištoljem, opljačkao dvije i pokušao opljačkatijoš dvije štedno-kreditne zadruge u Zagrebu.
ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Policija je uhitila razbojnik koji je lani, uz prijetnju pištoljem, opljačkao dvije i pokušao opljačkati još dvije štedno-kreditne zadruge u Zagrebu.

Policija je danas izvijestila da je uhitila 41-godišnjeg razbojnika, no nije otkrila njegov identitet, niti način na koji je došla do njega.

Osumnjičeni se tereti da je maskiran crnom kapom s prorezima za oči i sunčanim naočalama, krajem srpnja prošle godine, oko 14 sati ušao u štedno-kreditnu zadrugu u Vlaškoj ulici i uz prijetnju pištoljem od zaposlenika zatražio novac, što je ovaj u strahu i učinio. Razbojnik je potom zaposleniku samoljepljivom trakom oblijepio ruke i noge te pobjegao.

Dva i pol mjeseca kasnije osumnjičenik je, kako tvrdi policija, maskiran i naoružan pištoljem ušao u prostor štedno-kreditne zadruge u Ilici i od zaposlenica zatražio novac. Jedna od njih mu je iz svoje torbice izvadila oko 150 kuna i pri tome uključila alarm, na što je osumnjičeni odbacio novac i pobjegao.

Po policijskom izviješću, osumnjičeni je odmah idući dan ponovno krenuo u pljačku, ovoga puta štedno-kreditne zadruge u samom središtu grada, na Trgu bana Josipa Jelačića. Ponovno na isti način maskiran, oko 14 sati ušao je štedno-kreditnu zadrugu, prišao je zaposlenici i prijeteći pištoljem zatražio novac. No, kako se ona nalazila iza neprobojnog stakla, sklonila se iza vrata i telefonom pozvala policiju, pa je razbojnik ponovno "praznih ruku" pobjegao.

Kako se sumnja, nekoliko dana kasnije oko 12,30 sati ušao je u štedno-kreditnu zadrugu u Ulici kralja Zvonimira. Kroz odškrinuta ulazna vrata je gurnuo pištolj i rukom uhvatio jednu zaposlenicu, dok je prema drugoj usmjerio pištolj i zatražio da mu preda novac. Zaposlenica mu je u strahu otvorila blagajnu iz koje je uzeo oko 20 tisuća kuna te pobjegao.

U policiji kažu da je osumnjičeni ukupno opljačkao 44 tisuće kuna, da do sada nije bio evidentiran za kaznena djela te da za pištolj kojim je pljačkao ima dozvolu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙