FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijetnam oslobađa četiri politička zatvorenika

HANOI, 28. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Vijetnam će uskoro osloboditičetiri disidenta s popisa zatvorenika EU-a koji su u zatvorimazavršili zbog izražavanja svojeg mišljenja, izvijestio je u petakeuropski diplomat na dužnosti u Hanoju koji je želio ostati anoniman.
HANOI, 28. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Vijetnam će uskoro osloboditi četiri disidenta s popisa zatvorenika EU-a koji su u zatvorima završili zbog izražavanja svojeg mišljenja, izvijestio je u petak europski diplomat na dužnosti u Hanoju koji je želio ostati anoniman.

"Vijetnamsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo nas je na razgovor kako bi nam priopćilo ovu vijest", rekao je diplomat.

Među četvoricom donedavnih zatvorenika su katolički svećenik, 59-godišnji Nguyen Van Ly i politički disident Nguyen dan Que (63). Zahvaljujući amnestiji, koja se tradicionalno primjenjuje u povodu vijetnamske nove godine bit će oslobođeni član zabranjene Ujedinjene vijetnamske budističke crkve (EBUV) Huyn Van Ba te politički disident koji je u zatvoru od 1993. Nguyen Dinh Huy.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙