FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijetnam: u padu vojnog helikoptera 16 mrtvih

HANOI, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Vijetnamski vojni helikoptersrušio se u more nedaleko od obale blizu otoka Me, a u toj je nesrećipoginulo svih 16 vojnika koji su bili u njemu, uključujući i dvagenerala i tri člana posade, izvijestila je u četvrtka vijetnamskavojska.
HANOI, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Vijetnamski vojni helikopter srušio se u more nedaleko od obale blizu otoka Me, a u toj je nesreći poginulo svih 16 vojnika koji su bili u njemu, uključujući i dva generala i tri člana posade, izvijestila je u četvrtka vijetnamska vojska.

Nesreća se dogodila u srijedu, a radio Glas Vijetnama prenosi da su dva viša časnika koja su poginula u nesreći bila generali.

Helikopter se srušio 13 metara od obale kod otoka Me, sa kojeg je i uzletio, dok je putovao između dva otoka blizu središnjeg dijela zemlje, a šest je tijela poginulih već u srijedu navečer bilo pronađeno, objavile su službene novine Tuoi Tre. Otok Me udaljen je oko 150 kilometara južno od glavnog grada Hanoia.

Časnik u vojnom zapovjedništvu u središnjoj pokrajini Nghe An kazao je da se helikopter srušio nekoliko minuta nakon što je uzletio sa otoka, te da su pronađena tijela svih 16 poginulih.

Vijetnamsko ministarstvo obrane naložilo je istragu oko uzroka te nesreće, javio je radio.

Zračne nesreće su rijetke u vijetnamskoj vojsci, koja leti pretežno na ruskim helikopterima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙