FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon vidi priliku za "povijesni pomak" na Bliskom istoku

JERUZELUM, 28. siječnja 2005. (Hina) - Izraelski premijer Ariel Sharonizjavio je da postoje svi uvjeti za "povijesni pomak" prema miru naBliskom istoku nakon što je novi palestinski predsjednik Mahmud Abaspoduzeo nove mjere za uvođenje reda na palestinskim područjima.
JERUZELUM, 28. siječnja 2005. (Hina) - Izraelski premijer Ariel Sharon izjavio je da postoje svi uvjeti za "povijesni pomak" prema miru na Bliskom istoku nakon što je novi palestinski predsjednik Mahmud Abas poduzeo nove mjere za uvođenje reda na palestinskim područjima.

Budu li Palestinci radili na suzbijanju terora, Izrael će moći provesti "mirovne smjernice" koje podržavaju Sjedinjene Države, a koje će dovesti do osnivanja neovisne palestinske države, rekao je u četvrtak Sharon.

"Vjerujem da su stvoreni uvjeti koji će nama i Palestincima omogućiti da postignemo povijesni pomak, pomak koji će nas dovesti do sigurnosti i mira", rekao je Sharon u govoru na poslovnom forumu u Jeruzalemu.

Palestinci smatraju da je Izrael načelno pristao povući svoje snage iz gradova na Zapadnoj obali zauzetih tijekom četverogodišnje intifade i osloboditi stotine palestinskih zatvorenika kako bi pomogao Abasu u njegovu obračunu s radikalima.

Međutim, prema izlaznim anketama, Hamas je na općinskim izborima u pojasu Gaze u četvrtak dobio znatnu potporu. Hamas bi, prema jednoj anketi, mogao dobiti vlast u tri od četiri najveća okruga u Gazi, uključujući jedan u kojem se očekivala pobjeda Abasova Fataha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙