FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinske snage zauzele položaje u Gazi

GAZA, 21. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Palestinske snage sigurnostizauzele su u petak položaje u sjevernom području pojasa Gaze ne bi lismanjile napade militanata na Izraelce, a u sklopu plana predsjednikaMahmuda Abasa o oživljavanju mirovnih pregovora.
GAZA, 21. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Palestinske snage sigurnosti zauzele su u petak položaje u sjevernom području pojasa Gaze ne bi li smanjile napade militanata na Izraelce, a u sklopu plana predsjednika Mahmuda Abasa o oživljavanju mirovnih pregovora.

Razmještaj snaga sigurnosti promatrači smatraju najjasnijim znakom ponovne sigurnosne suradnje između Izraela i Palestinske samouprave od početka palestinske intifade 2000.

Oko gradova Beit Hanun i Beit Lahiye te ostalih dijelova sjeverne Gaze razmješteno je oko 2.000 pripadnika snaga sigurnosti. Oni će nastojati spriječiti militante u raketnim napadima na židovska naselja i na izrelski teritorij.

Smanjenje krvoprolića ključan je potez u održavanju nade za nastavak mirovnog procesa koju je 9. siječnja probudio Abasov izbor na mjesto nasljednika Jasera Arafata, s krajnjim ciljem - okončanjem četverogodišnjih sukoba u regiji.

"Ovo je odlično. Nadam se da će konačno početi razdoblje mira i nadam se da će u ovome području prestati krvoproliće", rekao je za Reuters 51-godišnji Abu Tayseer al-Bakhri koji živi na granici s Izraelom.

Promatrači vjeruju da je prvi dobar znak Abasovih napora da ponovno uspostavi mir u regiji činjenica da od utorka iz područja Gaze nisu ispaljivane rakete ni granate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙