FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erakat: Uskoro sastanak Sharona i Abasa

JERUZALEM, 26. siječnja 2005. (HinaReuters) - Izraelski i palestinskidužnosnici održali su u srijedu početni krug diplomatskih pregovora navisokoj razini, prvi takve vrste u posljednje dvije godine, a sastatće se i idući tjedan kako bi se pripremili za sastanak izraelskogpremijera Ariela Sharona i palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.
JERUZALEM, 26. siječnja 2005. (HinaReuters) - Izraelski i palestinski dužnosnici održali su u srijedu početni krug diplomatskih pregovora na visokoj razini, prvi takve vrste u posljednje dvije godine, a sastat će se i idući tjedan kako bi se pripremili za sastanak izraelskog premijera Ariela Sharona i palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

"Sastanak je prošao u dobroj i konstruktivnoj atmosferi. Odlučili smo se sastati idući tjedan kako bismo nastavili s pripremama za sastanak, no za sada još nismo donijeli odluku o točnome datumu održavanja", rekao je novinarima glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat.

Bit će to prvi sastanak na vrhu između izraelskog premijera Ariela Sharona i novog palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa, od njegova stupanja na novu dužnost. Promatrači, a i cijela međunarodna zajednica nadaju se da bi se konačno mogli postići neki pomaci u mirovnim nastojanjima na Bliskom istoku.

Današnji sastanak glavnog Sharonovog diplomatskog savjetnika Dova Weisglassa i Erekata označili su obnovu takvih kontakata, prekinutih 2003. godine.

"Danas smo razgovarali o nizu političkih i sigurnosnih pitanja te o pripremama za summit između predsjednika Abasa i premijera Sharona", rekao je Erekat nakon sastanka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙