FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena monografija Vukovarsko-srijemske županije

VUKOVAR, 27. siječnja 2005.(Hina) - U Velikoj vijećnici Srijemskepalače u Vukovaru predstavljena je monografija Vukovarsko-srijemskežupanije, koju je objavila Slavonska naklada "Privlačica" uVinkovcima.
VUKOVAR, 27. siječnja 2005.(Hina) - U Velikoj vijećnici Srijemske palače u Vukovaru predstavljena je monografija Vukovarsko-srijemske županije, koju je objavila Slavonska naklada "Privlačica" u Vinkovcima.

Govoreći u ime nakladnika, Martin Grgurovac je podsjetio kako su do sada već izdane dvije monografije Vukovarsko-srijemske županije.

"Od 1996. pod istim imenom radili smo već dvije monografije o Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ova treća sasvim je nova, a donosi i nove tekstove i nove fotografije koje svjedoče o bogatoj i burnoj prošlosti na ovom području te raznolikostima na koje danas nailazimo", rekao je Grgurovac.

Po njegovim riječima na nešto više od dvije stotine stranica monografije nalazi se pregled stanja u vukovarsko-srijemskom gospodarstvu, prirodnim bogatstvima, povijesnom razvoju, stradanjima u Domovinskom ratu, športu, prosvjeti, glazbi, kazališnom amaterizmu, školstvu i etnološkim znakovitostima.

Monografiju je predstavila glavna urednica dr. Katica Čorkalo-Jemrić, te jedan od pisaca teksta u monografiji mr. Zlatko Virc.

Nazočne predstavljanju županijske monografije pozdravio je i župan Nikola Šafer.

Tekstove iz monografije čitala je recitatorska skupina vukovarske Gimnazije.

(Hina) xzdra yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙