FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan protiv upotrebe prezervativa

RIM, 21. siječnja 2005. (Hina/AR) - Meksički kardinal Javier LozanoBarragan, predsjednik Papinskog vijeća za pastoral zdravstva, ponovnoje odbacio svaku mogućnost da Katolička crkva dozvoli vjernicimaupotrebu prezervativa.
RIM, 21. siječnja 2005. (Hina/AR) - Meksički kardinal Javier Lozano Barragan, predsjednik Papinskog vijeća za pastoral zdravstva, ponovno je odbacio svaku mogućnost da Katolička crkva dozvoli vjernicima upotrebu prezervativa.

I nakon nove izjave glasnogovornika Španjolske biskupske konferencije Juana Antonia Martineza Camina glede mogućnosti upotrebe prezervativa u borbi protiv aidsa, Vatikan kroz riječi kardinala Barragana, koje je u petak objavio list "Corriere della Sera", potvrđuje da "nije prihvatljiva upotreba prezervativa niti kao posljednja opcija".

"Ja govorim samo za one koji su kršćani katolici. Ne govorim za one izvan Crkve", rekao je Barragan ne želeći ulaziti u analizu pojedinih slučajeva u kojima bi upotreba prezervativa bila eventualno dopuštena. On je naglasio da je u načelu neprihvatljiva upotreba prezervativa i da je to protivno crkvenoj doktrini.

"Po meni su stvari jasne. Poticanje na promjenu crkvenih normi dolazi još od seksualne revolucije i ne može biti prihvaćeno u načelu. Prihvatiti prezervativ znači prihvatiti seksualnu slobodu", rekao je Barragan.

Crkva drži nemoralnim sve izvanbračne seksualne odnose. Prema tome ako se seks vodi samo između žene i muža ne postoji opasnost ni od zaraze aidsom, stajalište je Katoličke crkve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙