FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: očišćen obilazak tunela Mala Kapela

ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Obilazak tunela Mala Kapela jeočišćen te je za sva vozila otvoren promet od sjevera prema juguautocestom A1, a Hrvatski autoklub vozačima prepruča uporabu zimskeopreme.
ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Obilazak tunela Mala Kapela je očišćen te je za sva vozila otvoren promet od sjevera prema jugu autocestom A1, a Hrvatski autoklub vozačima prepruča uporabu zimske opreme.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb ponovno je otvorena za sav promet kao i autocesta A1, Split-Zagreb.

Za sav su promet otvorene ceste: D23 Senj-Vratnik-Žuta Lokva, D53 Našice-Požega preko Krndije, dionica ceste D1 Karlovac-Grabovac, D217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D501 Meja-Oštrovica, ŽC5061 Oštrovica-Gornje Jelenje, ŽC4101 Kutjevo-Velika uz obveznu upotrebu i posjedovanje zimske opreme.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na snazi je zabrana na Ličkoj i Jadranskoj magistrali do Senja, te za sva vozila iznad 3,5t na cesti prema Rijeci Zdihovo-Gornje Jelenje.

Jadranskom magistralom od Novog Vinodolskog do Senja mogu voziti sva vozila. Nadalje, od Senja do Sv. Marije Magdalene, smiju voziti samo osobna vozila. Za vozila prve skupine motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp kućicom još uvijek su zatvoreni Paški i Krčki most.

Državnom cestom D1 smiju voziti samo autobusi, osobna i manja teretna vozila sa zimskom opremom.

Dionica D414 Ston-Orebić otvorena je isključivo za osobna vozila sa zimskom opremom. Pristup na Sljeme moguć je iz Zagreba jedino za osobna vozila uz posjedovanje zimske opreme. Sa zagorske strane mogu sva vozila do Hunjke.

Na Podravskoj magistrali, kod Orahovice u tijeku je rješavanje prometna čepa pa idu samo osobna vozila, a svi drugi, privremeno, obilazno preko D. Miholjca i Slatine.

Za sav promet zatvorene su ceste:

ŽC Ravna Gora-Mrkopalj

D25 Gospić-Baške Oštarije-Karlobag,

ŽC516 Bjelopolje-Donji Lapac,

D52 Borje-Vrhovine-Zalužnica,

D506 Bruvno-Mazin-Donji Lapac,

ŽC Kamensko-Voćin na požeškom području,

ŽC Kutjevo-Orahovica.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zatvorene su:

D23 Jezerane-Josipdol

D42 Saborsko-Poljanak-Selište,

D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo,

D25 Korenica-Gospić,

D522 Udbina-Lovinac, spojna cesta od Ličke magistrale prema autocesti ZG-ST

D218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani,

D27 Obrovac-Gračac-Prezid

te cesta Baćina-Kobiljača.

Za vožnju tim cestama manji kamioni i autobusi moraju imati lance barem na pogonskim kotačima, a ostali smiju voziti isključivo sa zimskom opremom.

Snijega ima, mjestimice, i na dionicama autoceste A3 Novska-Okučani-Nova Gradiška.

Na GP-ima Duboševica, Donji Miholjac, Batina, Erdut usporen je ulaz kamionima s prikolicom i tegljačima - za sva vozila obvezna je zimska oprema.

Ostalim graničnim prijelazima prometuje se sporije, ali uglavnom redovno.

Trajekt na liniji Jablanac-Mišnjak za Rab ponovno plovi kao i trajekt za otok Pag. Linija Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila. U prekidu je trajektna linija Split-Rogač. Ostali trajekti zasad plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙