FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: snijeg i vjetar otežavaju promet u većem dijelu Hrvatske

ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Zbog snijega i jakog vjetra za svekategorije vozila zatvoreni su Paški i Krčki most, izvijestio jejutros Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Zbog snijega i jakog vjetra za sve kategorije vozila zatvoreni su Paški i Krčki most, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Za sva vozila zatvorene su: dionica autoceste A1 Split-Zagreb od čvora Posedarje preko Masleničkog mosta do čvora Sveti Rok, A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice, dionica Jadranske magistrale od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene, ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC 5061 Oštrovica-Gornje Jelenje te dionice državnih cesta: D1 Korenica-Pećane (obilazni pravac je: Korenica-Bunić-Debelo Brdo-Pećane), D25 Gospić-Baške Oštarije-Karlobag, D52 Borje-Vrhovine-Zalužnica, D506 Bruvno-Mazin-Donji Lapac i D501 Meja-Oštrovica.

Samo za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zatvorene su dionice cesta:

A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i čvora Bosiljevo 1, starom cestom kroz Gorski Kotar od Zdihova do Gornjeg Jelenja te državnim cestama D1 Karlovac-Plitvice-Korenica-Gračac-Knin, D23 Senj-Žuta Lokva-Jezerane-Josipdol, D25 Korenica-Gospić, D27 Gračac-Prezid, D217 G. Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D522 Udbina-Lovinac te D42 Saborsko-Poljanak-Selište dok kamioni i autobusi moraju imati lance na pogonskim kotačima, a ostala vozila obaveznu zimsku opremu.

Na dionici Jadranske magistrale Bakar-Novi Vinodolski zabrana je za prvu skupinu vozila autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp kućicom.

Na županijskoj cesti ŽC4030 Orahovica-Kutjevo vrijedi zabrana kretanja za teretna vozila iznad 5t. Alternativni pravac je Orahovica-Našice-Požega, ostali moraju posjedovati zimsku opremu.

Na D414 Ston-Orebić na otoku Pelješcu vrijedi zabrana kretanja za sva teretna vozila, ostali moraju imati zimsku opremu.

Na državnoj cesti D505, grad Samobor, mjesto Hartje ralica će tek početi čistiti snijeg oko 7 sati, trenutno nije u mogućnosti doći do spomenute lokacije zbog jakog vjetra i nanosa.

Na A7 Matulji-Orehovica na mostu Rječina brzina vožnje zbog jakog vjetra je ograničena na 40km/h. Jak vjetar povremeno puše i na širem zagrebačkom području, Slavoniji te na području Ogulina. A zbog snježne vijavice dijelom D1 Gračac-Knin vidljivost je mjestimice smanjena na svega 20m. Magle ima i u Gorkskom kotaru na području općina Delnice, Vrbovsko, Gornje Jelenje te na cestama šireg područja Crikvenice.

Na svim cestama u Gorskom kotaru, Lici, na području Obrovca, na većini cesta u Slavoniji, na Crikveničkom području, na području općine Ploče na dijelu Jadranske magistrale Gradac-Bačina, na županijskoj cesti ŽC513 Ploče-Kobiljače kao i na cesti za Sljeme obavezna je upotreba zimske opreme za sva vozila.

Na većini cesta u zemlji kolnici su zbog snijega vlažni i skliski a zbog niskih temperatura posebice u Gorju moguća je poledica.

Danas u 10 sati počinje razminiranje na D8 i D56. U vremenu od 7 do 17 sati bit će zatvoren čvor Zadar 1, na autocesti A1 Split-Zagreb, pa će se promet preusmjeravati na čvoru Zadar 2. Promet na relaciji Gračac-Zadar i obratno odvijat će se smjerom Gračac-Zaton Obrovački-Obrovac-Karin-Pridraga-Zemunik-Zadar. Promet iz smjera Rijeke prema Obrovcu i obrnuto preusmjeravat će se na Posedarje-Novigrad-Pridraga-D502-D27-Benkovac. Za potrebe lokalnog stanovništva vozila će se propuštati svakog punog sata po 15 minuta. Završetak razminiranja predviđen je do 2. veljače.

Na graničnim prijelazima sva vozila prometuju bez zadržavanja.

Trajekti za otok Pag, Cres na liniji Brestova-Porozina te za Rab na liniji Jablanac-Mišnjak su u prekidu. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙