FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: dionica autoceste Kikovica-Delnice otvorena za promet osobnim vozilima

ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Promet prikoličarima i tegljačimajoš uvijek je zabranjen autocestama Rijeka-Zagreb i Zagreb-Split teLičkom i Jadranskom magistralom, a od 7 sati autocesta A6Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica otvorena je za osobna vozila,motocikle te teretna vozila do 3,5 tone, izvijestio je jutros Hrvatskiautoklub (HAK).
ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Promet prikoličarima i tegljačima još uvijek je zabranjen autocestama Rijeka-Zagreb i Zagreb-Split te Ličkom i Jadranskom magistralom, a od 7 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica otvorena je za osobna vozila, motocikle te teretna vozila do 3,5 tone, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zimske opreme obavezna je u gotovo cijeloj Hrvatskoj, osim u pojedinim priobalnim regijama.

Cestom Našice-Požega preko Krndije i dionicom Delnice-Bosiljevo 1 zabranjen je promet prikoličarima i tegljačima. Zatvorene su ceste D501 Meja-Oštrovica, županijske ceste Oštrovica-Gornje Jelenje i Ravna Gora-Mrkopalj, a promet je izrazito otežan i ostalim goranskim cestama.

Jadranskom magistralom od Bakra do Senja ne smiju voziti kamioni s prikolicom, tegljači s poluprikolicom, autobusi na kat, motocikli i vozila s kamp-prikolicama, dok je dionica Senj-Sv. Marija Magdalena zatvorena za sve kategorije vozila. Za vožnju dionicama Omiš-Makarska i Gradac-Baćina obavezna je upotreba zimske opreme.

Državnom cestom D1 Karlovac-Plitvice-Korenica-Udbina-Klapavice smiju voziti samo autobusi, osobna i manja teretna vozila sa zimskom opremom.

Dionica A1 Zagreb-Split od Posedarja preko Maslenice do čvora Sv. Rok, Paški most te dionica D414 Ston - Orebić otvorene su isključivo za osobna vozila sa zimskom opremom. Krčki most je zatvoren za prvu skupinu vozila.

Iz HAK-a pozivaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Također se upozorava na moguće odrone zemlje i kamenja kroz usjeke Jadranske i Ličke magistrale, duž Istarskog ipsilona i na dionicama cesta D206 Pregrada-Hum na Sutli, D218 Sučević-Srb-Brotnja i D27 Gračac-Karin.

Pristup na Sljeme nije moguć, jer je jak vjetar nanio snijeg na sve ceste.

Na graničnim prijelazima Duboševica, Donji Miholjac, Batina, Erdut usporen je ulaz kamionima s prikolicom i tegljačima. Na ostalim graničnim prijelazima prometuje se sporije, ali uglavnom redovno.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila. U prekidu je trajektna linija Jablanac-Mišnjak za Rab, Split-Rogač i linije za Pag, dok ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙