FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: kolnici vlažni i skliski, moguća poledica

ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Na većini cesta u zemlji kolnici suzbog snijega vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura, posebice ugorju, moguća je poledica, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub(HAK).
ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Na većini cesta u zemlji kolnici su zbog snijega vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura, posebice u gorju, moguća je poledica, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub (HAK).

Na svim cestama u Gorskom kotaru, na području Obrovca i Like te na cesti za Sljeme obavezna je upotreba zimske opreme za sva vozila.

Vozačima HAK savjetuje pozornu vožnju gorskim predjelima (mostovi, usjeci, prijevoji) zbog mogućeg nailaska na poledicu, te da ne kreću na put bez zimske opreme koja podrazumijeva sve četiri zimske gume, a ako voze s ljetnima, moraju imati lance u prtljažniku za pogonske kotače.

Zbog snijega i jakog vjetra za sve kategorije vozila zatvorene su ceste dionica A1 Zagreb-Split od čvora Posedarja do čvora Sveti Rok, dionica Jadranske magistrale od Senja do Svete Marije Magdalene, županijska cesta 5094 Bater-Breze-Jasenak, te dionice državnih cesta 25 Gospić-Baške Oštarije-Karlobag, 52 Borje-Vrhovine i 506 Bruvno-Livno-Donji Lapac.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zatvorene su dionice cesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljeva, starom cestom kroz Gorski Kotar od Zdihova do Gornjeg Jelenja, te državnim cestama D1 Karlovac-Plitvice-Korenica-Gračac-Knin, D23 Josipdol-Vrh Kapele, D25 Korenica-Gospić, D27 Gračac-Prezid, D217 G. Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D522 Udbina-Lovinac te D42 Saborsko-Poljanak-Selište.

Kamioni i autobusi moraju imati lance na pogonskim kotačima, a ostala vozila obaveznu zimsku opremu.

Zbog jakog vjetra dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do čvora Delnice zabranjen je promet teretnim vozilima iznad 3,5 tone, vozilima s natkrivenim tovarnim prostorom i autobusima, dok je za ostala vozila dionicom Kikovice-tunel Tuhobić brzina vožnje ograničena na 40 kilometara na sat.

Paški i Krčki most te dionica Jadranske magistrale od Bakra do Novog Vinodolskog otvoreni su samo za osobna vozila.

Na A7 Matulji-Orehovica na mostu Rječina brzina vožnje je zbog jakog vjetra ograničena na 40 kilometara na sat, a zbog snježne vijavice na dijelu D1 Gračac-Knin vidljivost je mjestimice smanjena na svega 20 metara.

Na graničnim prijelazima sva vozila prometuju bez zadržavanja.

Trajekti za otok Pag, za Cres na liniji Brestova-Porozina, te za Rab na liniji Jablanac-Mišnjak u prekidu su. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

Zbog najavljenog obilnijeg snijega HAK za sutra očekuje i dalje dosta otežan promet na cestama koje iz unutrašnjosti vode prema Dalmaciji i Istri, ali i u unutrašnjosti, posebice u gorju na dijelu A1 Split-Zagreb Jezerane-Bosiljevo te A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Delnica, gdje su mogući i jaki udari vjetra.

Na Jadranskoj magistrali zbog jake bure mogući su prekidi u prometu. Zbog moguće jake bure također se mogu očekivati prekidi u trajektnom prometu, posebice na sjevernom i središnjem Jadranu.

U jutarnjim i večernjim satima HAK savjetuje pozorniju vožnju kroz usjeke i prijevoje, te preko mostova, gdje je zbog niskih temperatura moguć nailazak na poledicu. Ujutro je mjestimice moguća i magla u unutrašnjosti.

Na graničnim prijelazima očekuje se slab do srednje intenzivan priljev vozila bez dužih čekanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙