FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski gospodarski forum obilježio 60. godišnjicu oslobođenja Auschwitza

ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Istaknuti predstavnici triju vjerau srijedu su u Gradskoj vijećnici u Davosu komemoracijom obilježili60. obljetnicu oslobođenja koncentracijskog logora Auschwitz,priopćili su organizatori Svjetskog gospodarskog foruma koji seodržava u švicarskom Davosu.
ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Istaknuti predstavnici triju vjera u srijedu su u Gradskoj vijećnici u Davosu komemoracijom obilježili 60. obljetnicu oslobođenja koncentracijskog logora Auschwitz, priopćili su organizatori Svjetskog gospodarskog foruma koji se održava u švicarskom Davosu.

Obilježavanje oslobođenja Auschwitza, na kojem su se okupili predstavnici kršćanske, muslimanske i židovske vjere, organizirao je Svjetski gospodarski forum u okviru godišnjeg sastanka vodećih svjetskih političara i gospodarstvenika.

Elie Wiesel, dobitnik Nobelove nagrade i jedan od preživjelih iz logora Auschwitz, prisutnima se obratio govorom u kojem je naglasio važnost stalnog dijaloga na najviši razinama kako bi se spriječilo da se genocid ikada više ponovi. "Našim sjećanjima moramo dodati snažnu želju da živimo zajedno kao ljudska bića i stvorimo nadu".

"Ovdje smo da bi se sjećali i ostali pozorni. Svjetski čelnici imaju odgovornost da spriječe da se genocid ikada više ponovi", dodao je profesor Klaus Schwab, utemeljitelj i izvršni predsjedatelj Svjetskog gospodarskog foruma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙